Essi & Simon

Om Essi & Simon

Hur har katterna utvecklats under sin tid i stödhemmet?

Essi var från början otroligt rädd och gjorde inte mycket annat än att fräsa, men under tiden som hon växt på sig i stödhemmet har hon även börjat visa fram en annan sida. Idag är hon gosig, kommer självmant fram för att få lite kel och bli klappad men kommer troligen alltid vara lite den katt som håller sig i samma rum men på avstånd. Simon har från att ha varit rädd och blyg tagit steget till att bli lugn, njuta av att kunna vara i närheten av människor och visa det genom att lägga sig i närheten.

Tycker katterna om att kela och hur?

Essi är alltid lite extra mysig på morgonen, i annat fall föredrar hon att bli klappad på när hon ligger någonstans – man får inte själv alltid ta sig fram och böja sig över henne då hon tycker det är lite obehagligt. Hennes trygghet är Simon och då går det extra bra! Simon är tydligen när det passar och inte, han sätter sig på lite avstånd om han inte tycker att det är tid för kel just nu. Men att bli kliad på hakan är svårt att stå emot…

Hur tycker katterna om att leka?

Essi är en väldigt rolig tjej som hittar på allt möjligt genom att utforska nya miljöer och ha svårt att låta bli att peta på allt möjligt spännande. Hon tycker att det mesta som hamnar på golvet får finfint att leka med och när hon leker själv går det undan, tillsamman med människor fortfarande lite osäker och svårt att förstå att man busar med henne. Simon leker desto mindre på egen hand men älskar när de tvåbenta är med och aktiverar, där snören verkligen blivit en favorit.

Vad är katternas favoritplats i hemmet?

Simon är en liten lyxgrabb, som gärna nyttjar sängen under dagen eller ligger högst uppe i klösträdet, men samtidigt kan nöja sig med sin favoritstol under köksbordet. Essi kan man sen hitta ungefär där Simon är, men annars väldigt sällan på samma ställe då hon provar alla sovplatser som känns bra för stunden.

Hur hjälper katterna varandra?

Simon är lugn och trygg och utgör ett stort stöd för Essi, samtidigt som Essi är nyfiken och hjälper Simon att komma ut ur sitt skal och hitta på saker.

Vad för sorts hem söker katterna?

Båda katterna är flexibla, men man får vara beredd att anpassa lite miljö efter de där Simon vill ha rejäla och bra ställen för att klösa och Essi vill ha mycket utrymme för att kunna utforska dagarna i ända. Men viktigt är att man är lugn och kan erbjuda de en lugn miljö och fokus på de den tiden man är hemma.

Simon behöver lite specialkost då hans njurar varit dåliga, nu är värdena bra och han trivs bra med maten. Dessutom vill han gärna ha tillgång till kattgräs för att hålla sig ifrån andra växter som annars är väldigt svårt att låta bli… Och håll undan all övrig människomat, för här är en som vet hur man snattar…

Hur kommer katterna vara första tiden efter flytt?

Essi kommer troligen att gå tillbaka till att vara osäker och fräsig, det tar en bra stund innan hon börjar känna tillgivenhet till en ny tvåbent. Men hon kommer att vara nyfiken och inte kunna låta bli att smyga runt och undersöka allt spännande nytt… Simon hittar en bra plats att ligga på och studerar allt från lite håll, och även här tar det tid med förtroendet – men med lite mat så kan han lockas till mycket.


Är vi katterna för dig?

Om du har fastnat för Essi & Simon och känner att du är rätt hem för de är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Ange då katternas namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!