Karin & Katrin

Om Karin & Katrin

Hur har katterna utvecklats under sin tid i stödhemmet?

Karin och Katrin var väldigt tillbakadragna den första tiden och sökte mycket av tryggheten hos varandra. De har sakta men säkert gjort stora framsteg under tiden de bott i sitt stödhem. De är nu väldigt sociala med sitt stödhem, stryker sig mot benen i samband med mat och då blir de gärna klappade samtidigt. De kan även tillåta sig att bli klappade när de ligger tillsammans i någon av sina korgar, i soffan eller på sängen. De är i det stora hela väldigt avslappande i sin tillvaro och har en betydligt större tillit till nya människor än tidigare.

Från början var inte heller leksaker något att hurra för heller men nu har det börja bli något roligt istället…!

Vad tycker katterna om?

Damerna är lite olika till sättet, där Karin är ett litet busfrö som älskar att leka med olika kattleksaker och gärna springer efter om man kastar iväg de. Hon gillar att ta sats och springa i full fart genom nuvarande stödhem, har inte några problem att leka själv, är allmänt modig och nyfiken och älskar att sitta och kika på fåglar genom fönstret. Katrin är istället är lite lugnare och lite försiktigare, men älskar att bli klappad och kliad på huvudet, spinner (men oftast i närheten av Karin) och uppskattar att bli borstad med en karda.

Vad för sorts hem söker katterna?

Karin och Katrin söker ett hem tillsammans. De trivs väldigt bra i varandras sällskap, sover tätt tillsammans varje dag och finner stor trygghet hos varandra. Det nya hemmet måste ha tålamod och förståelse för att tillit till människor inte alltid varit en självklarhet för de. I det nya hemmet får det gärna finnas lite plats så att de kan springa ordentligt, och varför inte en balkong att spendera lite extra tid på?

Hur kommer katterna vara första tiden efter flytt?

Karin och Katrin kommer att behöva tid på sig att bygga upp tillit för sin nya ägare, och troligtvis vara tillbakadragna den första tiden efter flytt. Flytten kommer att vara en jobbig omställning men när de kommer till ro kommer de att vara väldigt snälla och visa mer och mer tillgivenhet.


Är vi katterna för dig?

Om du har fastnat för Karin och Katrin och känner att du är rätt hem för de är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Ange då katternas namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!