Kim & Eli

Om Kim & Eli

Kim (orange/vit) och Eli (svart) är två grabbar som trots sina olikheter hittat varandra och nu letar efter ett hem som verkligen förstår att de behöver tid och stöttning för att blomma ut hela vägen. Vi rekommenderar att ni börjar som stödhem (där vi stöttar och hjälper till utifrån behov) för att lära känna dessa individer bättre och därefter har de förhoppningsvis fastnat i era hjärtan och får stanna.

Hur har katterna utvecklats under sin tid i stödhemmet?

Kim har varit i föreningen länge, han kom in som en stor och väldigt vresig katt med mycket humör, mycket åsikter och ville inte ha något med människor att göra. Sakta började han utforska mer av hemmet, men tog aldrig steget till att låta sig röras eller vara med på riktigt. Där kom Eli in i bilden! Eli hittades som kattunge och fick flytta in till Kim, som tog honom under sina vingar och samtidigt själv växlade beteende där framförallt klappar under hakan blev en favorit och plötsligt kunde han möta upp i dörren och prata.

Eli var inte mycket bättre, väldigt fräsig och osäker som liten och att bli rörd har alltid varit ett stort steg som han fortfarande inte riktigt kommit förbi. Han är idag i övrigt mycket tuffare, rör sig runt i stödhemmet och har sina trix för att även få den bra mycket äldre Kim att busa en stund.

Vad tycker katterna om?

Kim vill främst njuta av att få vara pensionär, att få ha en soffa och säng att slappna av i är mycket uppskattat. Eli är den som på ett annat sätt leker och busar och har lite pyssel för sig. Nu har de även kommit till ett läge där de kan tänka sig att sova i sängen hos stödhemmet, vilket är ett stort steg!

Vad för sorts hem söker katterna?

Känslan är att detta är två grabbar som är sociala på sitt eget sätt, på lite avstånd och väldigt mycket med varandra, och är väldigt nöjda utan det fysiska från människor. Där behöver man börja och arbeta vidare, för att eventuellt nå ännu längre med tiden. De behöver kort och gott mycket tid och tålamod.

Hur kommer katterna vara första tiden efter flytt?

Båda två kommer troligen att backa tillbaka och vara väldigt försiktiga, då de behöver tid att landa och känna trygghet i en ny miljö och med nya människor.


Är vi katterna för dig?

Om du har fastnat för Kim och Eli och känner att du är rätt hem för de är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Anger då katternas namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!