Simon

Om Simon

Simon är en fantastisk panter som vill få vara någons nummer ett.

Hur har katten utvecklats under sin tid i stödhemmet?

Simon är en stor herre och något av en ensamkatt som håller sig på sin kant men ändå fungerar bra tillsammans med andra katter. Han har ett lugnt temperament och är nu mycket trygg i sig själv. Han tycker om flera varianter av mat, dricker mjölk och tycker mycket om ägg. Han kommer numera gärna fram själv och pratar och vill bli klappad.

Tycker katten om att kela och hur?

Simon tycker om att bli klappad och stångar gärna tillbaka, men vill gärna vara den som kommer fram själv. Har i nuläget inte tagit steget till att vara den som ligger i knät och kommer eventuellt inte göra det heller, vilket man får tolerera.

Hur gillar katten att leka?

Simon är fortfarande en ung katt men leker inte så mycket, till och från och när man själv drar och kastar leksaker.

Vad är katten favoritplats i hemmet?

I första hand en mysplats högre upp i ett klätterträd och i sängen, men uppskattar även balkongen i massor.

Vad för sorts hem söker katten?

Det skulle troligen fungera om Simon fick vara ensamkatt och få tillgång till balkong. Han fungerar bra med andra katter men för att säkrast fungera i ett permanent hem vore det bra om han fick vara själv.

Ytterligare information om katten som är bra att veta?

Simon har haft fläckar på ryggen som behandlats med olivolja. Då han är väldigt förtjust i ägg så skulle han troligen må av att även i fortsättningen få det dagligen.

Hur kommer katten vara första tiden efter flytt?

När Simon kom till sitt stödhem fanns det sen tidigare fyra katter och i början var det lite fräsande och jagande då de var lite på sin vakt. Simon hittade dock snabbt sin plats och blev hemmastadd. Stödhemmet fick kontakt med honom på en gång och han gick direkt att lyfta upp. Kort sagt så har Simon visat sig ha lätt att anpassa sig till nya miljöer.

Är jag katten för dig?

Om du har fastnat för Simon och känner att du är rätt hem för honom är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Ange då kattens namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!