Konrad & Elsa

Om Konrad & Elsa

Kattparet Konrad och Elsa är varandras motsatser och kompletterar därför varandra mycket väl. Elsa med sitt energifyllda bus och Konrad med sitt lugn är den perfekta duon för dig som söker lite av båda.

Hur har katterna utvecklats under sin tid i stödhemmet?

Konrad var ganska skygg när han först kom till stödhemmet och föredrog att ligga och trycka längst inne i hörnet undan soffan. Det tog dock inte lång tid förrän Konrad anpassade sig och är nu väldigt social! 

Elsa anpassade sig så väldigt fort och har varit väldigt social och kelig sedan dag ett. Hon är en väldigt nyfiken katt som gärna utforskar varenda litet vrå om hon kan och har blivit mer och mer framåt!

Tycker katterna om att kela och hur?

Konrad säger till när det är dags för gos och kryper gärna upp i famnen och lägger sig. Han säger ifrån genom att nafsa lite om man klappar honom på “fel” ställe. Konrad tycker också att det är väldigt mysigt att ligga och gosa med Elsa på kudden.

Elsa älskar verkligen att kela och lägger sig gärna uppe vid nacken och kryper ihop till en boll. Annars så ligger hon gärna raklång på magen eller ryggen och spinner. Hon kan aldrig få för mycket gos!

Hur gillar katterna att leka?

Elsa och Konrad brukar ofta leka ihop ett par gånger om dagen och då är det fart på dem! Konrad säger ifrån när han har tröttnat och går då gärna och lägger sig på ett avskilt ställe och då fortsätter Elsa gärna leka på egen hand.

Var är katternas favoritplats i hemmet?

Favoritplatsen är på stora hotellkudden i sovrummet där de ofta ligger och vilar tillsammans. Annars är fönsterbrädan en favoritplats för båda två!

Varför flyttar katterna tillsammans?

Elsa får Konrad till att bli mer social och hjälper honom mycket i detta vilket är bra. Konrad får Elsa att lugna ner sig lite och de ligger ofta och vilar tillsammans och tvättar varandra.

Vad för sorts hem söker katterna?

Då Elsa och Konrad är varandras motsatser så behövs det ett hem där Elsa kan få mycket uppmärksamhet och där Konrad har möjlighet att gå undan när det blir lite mycket stoj.

Hur kommer katterna vara första tiden efter flytt?

Elsa kommer ha lätt för att anpassa sig i nya hemmet medan Konrad kommer behöva lite mer tid för att vänja sig och anpassa sig.

Är vi katterna för dig?

Om du har fastnat för Konrad och Elsa och känner att du är rätt hem för dem är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Ange då katternas namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på Konrad och Elsa innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!