Lämle

Om Lämle

Hur har katten utvecklats under sin tid i stödhemmet?

När Lämle kom till stödhemmet var han mycket rädd och fräste mycket, där resultatet blev att han bosatte sig under soffan och gömde sig där i många veckor. Under de veckorna godtog han att bli klappad med en pinne vilket han tyckte om, och så småningom gick det att gå över till att klappa med en hand. Efter många veckor började han sticka fram huvudet men gömde sig så fort det blev rörelse. Det tog ytterligare många veckor innan han hoppade upp i soffan och började vistas kring familjen i stödhemmet. Idag vill han vara med överallt och älskar att kela och leka.

Tycker katten om att kela och hur?

Håller man handen framför nosen så stryker han sig själv mot handen. Han gillar även att bli strykt över ögonen, över huvudet och även bli kliad i nacken. Att bli buren verkar mest göra honom förvirras i nuläget så det får vara ett arbete framåt för att se om han kan uppskatta.

Tycker katten om att leka och hur?

Han gillar att leka med små leksaker, där favoriten är en liten boll och en liten råtta.

Vad är katten favoritplats i hemmet?

Lämle är killen som gärna vill sitta i knät men annars är favoritplatsen i soffan (finlirare). Det finns ett katträd men där har det inte varit mycket intresse alls…

Lämle kommer troligen att vara anpassningsbar men behöver tid att få landa i sitt nya hem. Det är svårt att säga hur han skulle fungera ihop med en annan katt men då han är nyfiken och accepterande så skulle det troligen kunna fungera om han får träffa andra katten på ett försiktigt sätt till en början.

Hur kommer katten vara första tiden efter flytt?

Lämle blir snabbt vän med nya människor och är en väldigt snäll katt rakt igenom. Det viktiga är att aldrig tvinga honom oavsett situation, då kommer han troligen finna sig väldigt snabbt i ett nytt hem och trivas bra.

Är jag katten för dig?

Om du har fastnat för Lämle och känner att du är rätt hem för honom är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Ange då kattens namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!