Maggan & Dagny

Om Maggan & Dagny

Hur har katterna utvecklats under sin tid i stödhemmet?

Maggan var lite osäker när hon kom till stödhemmet, då även med sina kattungar att ta hand om. Hon blev trots det lite tryggare ganska snabbt och kunde låta sig klappas när det var matdags. Nu är hon väldigt mycket mera framåt och svansar efter när man är med henne.

Dagny var väldigt skeptisk när hon kom till stödhemmet, hon var mycket mera beskyddande över kattungarna än Maggan och ville se till att de hade det bra. Ju mer självständiga kattungarna blev, ju mer framåt blev hon. Nu när hon inte längre är med kattungarna så är hon mycket mera avslappnad och framåt. Hon är dock den av de två som gärna håller sig lite vid sidan av.

Hur föredrar katterna att bli kelade med?

Maggan älskar att bli klappad, hon spinner och verkligen njuter. Hon kan tycka det blir lite läskigt om man är för på, men då backar hon bara undan och kommer snabbt fram igen för att fortsätta kela igen. Dagny är också väldigt kelig, stryker sig gärna mot en när hon vill kela och är som allra mest kelig när det börjar närma sig matdags.

Hur tycker katterna om att leka?

Maggan är den busigaste av de två, hon gillar små leksaker, spön och annat kul hon hittar och gillar när man kastar leksaker och hon får jaga ikapp. Hon och Dagny kan även få små ryck och springa och jaga varandra.

Vad är katternas favoritplats i hemmet?

Maggan gillar verkligen att mysa i sängen och det är nästan alltid där man hittar henne under dagarna. Dagny föredrar att vara lite undangömd, speciellt när hon sover. Man kan hitta henne i garderoberna, nöjt sovande på lakan, men även i öppna burar/katthus med en skön filt i.

Hur hjälper katterna varandra?

Maggan och Dagny trivs verkligen ihop, går gärna och stryker sig mot varandra och busar även ihop.

Vad för sorts hem söker katterna?

Katterna passar troligen i de flesta typer av hem. Ska de bo med barn är det viktigaste att barnen är så pass stora eller vana vid djur att de tar det lugnt med katterna. De bor nu med 4 hundar i stödhemmet, men avskilt från varandra, de kan se varandra genom grindar och trots att hundarna har svårt att bete sig så har dessa tjejer varit ganska obekymrade.

Hur kommer katterna vara första tiden efter flytt?

Maggan är väldigt nyfiken och kommer säkert att ganska snabbt vara framme och kolla in läget. Hon kan säkert vara lite skeptisk mot att bli klappad i början, men att klappa lite medans man ska hälla upp lite mat har fungerat som en bra första brygga. Dagny kan nog försöka hitta något gömställe och vara där ett tag och främst smyga runt på nätterna. Men ju mer Maggan vågar, ju mer kommer Dagny våga.


Är vi katterna för dig?

Om du har fastnat för Maggan & Dagny och känner att du är rätt hem för de är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Ange då katternas namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!