Selda

Om Selda

Mitt namn är Selda, en kastrerad hona på ca sju år. Jag är grå i pälsen med lite fläckar av ljusbeige under hals och mage. Jag är född utan svans och det är för att jag är av en svanslös ras.

Jag är en otroligt snäll katt som älskar uppmärksamhet. Jag vill gärna vara nära och följer dig gärna runt omkring, helst bredvid dig men gärna inte på dig. Att vara i närheten av människor, att få uppmärksamhet och gosa är något av det bästa jag vet. Jag tycker inte om när du stänger dörren om dig för då kommer jag sätta mig och vänta och ropa efter dig vid dörren tills du öppnar igen (inte vid ytterdörren dock utan gäller utöver i ditt boende).

Jag kan klösa lite på mattan och soffan men inte så att något går sönder, mest för att sträcka på mig eller busa.  Jag tycker om kattmynta men kan kissa på de leksakerna med kattmynta i. Utöver allt detta föredrar jag blötfoder framför torrfoder, gärna mat i gelé i smak av tonfisk och lax, kyckling kan fungera ibland. Äter främst blötfoder i sås, då jag i större utsträckning äter upp allt inte bara gelén. Jag kan äta hårt godis, men äter hellre mjukt godis. Jag har ingen problematik med mina tänder och jag har inte ont, det är bara att jag älskar mjukare mat framför torrfoder.

I mitt nya hem behöver jag få möjlighet att gå ut på exempelvis nätad balkong då jag tidigare varit utekatt och saknar att få vara ute. Balkong fungerar utmärkt för att tillfredsställa mina behov av att vara ute.

Jag söker en familj som kan ge mig den uppmärksamhet jag kräver och vill ta emot och ge mig den kärlek jag har att ge. Jag pratar gärna mycket med dig och vill vara med dig såväl dag som natt. Jag behöver komma till en familj som har tid, energi och kärlek att ge mig. I mitt nya hem vill jag vara ensamkatt. Jag behöver som tidigare nämnt möjlighet att komma ut på exempelvis balkong och bör fortsätta vara innekatt.

Är jag katten för dig?

Om du har fastnat för Selda och känner att du är rätt hem för henne är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Ange då kattens namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på Selda innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!