Toffee

Om Toffee

Hur har katten utvecklats under sin tid i stödhemmet?

När Toffee kom till stödhemmet så var han väldigt rädd, fräsig och skygg. Han låg och gömde sig under sängen som under första tiden var hans trygga plats. Man fick inte komma för nära, än mindre klappa, då han var extremt kritisk mot all form av kontakt. Långsamt blev han modigare och började utforska, mest med mat som morot. Första gången han vågade sig upp i soffan (när jag satt i den) var med hjälp av hans matskål. Någon månad efter att han anlänt började han kort sniffa på handen om man sträckte fram, och jag började mata honom från handen (första steget var dock från en stekspade!).

Under tiden i stödhemmet så har han sakta men säkert vågat sig upp i sängen (sover ofta vid fötterna på nätterna), köksstolarna, soffan och fönstret, som han gärna sitter vid och kikar ut ifrån. Hans nyfikenhet har kommit fram och han kommer ofta för att se vad man gör. Han kan fortfarande fräsa om man t.ex. går emot honom för snabbt eller om något högt ljud sker, och än så länge så tolererar han att plockas upp bara väldigt kort. Men han kan också smyga fram för att vilja sitta knät och bli klappad. Han kan fortfarande gömma sig och på andra sätt vilja vara lite på avstånd, men han stryker sig mot benen när det är matdags och jamar högt för att säga till att “Nu vill jag ha mat!”. Han kan borstas och kammas, vilket är viktigt då han lätt får tovor. Toffee är väldigt matmotiverad och detta har hjälpt så mycket med hans socialisering och är bästa sättet för att vinna hans tillit.

Tycker katten om att kela och hur?

Toffee tycker mycket om att klappas och borstas och spinner högt när det är riktigt skönt, men det måste ske på hans villkor. Han har stor integritet och man måste respektera det. Han vågar mysa mer och mer, men det har tagit tid, och det måste hans nya familj vara beredd på.

Tycker katten om att leka och hur?

Han tycker mest att mat och klapp/gos är mer intressant men då och då leker han gärna med sin tygmus, boll eller om man drar något snöre på golvet. Han kan leka lite själv ibland, och då är det någon tygleksak han jagar själv under bordet.

Vad är katten favoritplats i hemmet?

Toffee tycker väldigt mycket om att sitta i fönstret (han skulle nog uppskatta en inglasad balkong eller liknande, men inget krav) och kikar gärna ut på folk och trafik. På nätterna sover han antingen bredvid fötterna på stödhemsmatte, i fönstret, i soffan eller på en köksstol. Han sitter också gärna bredvid en i soffan eller sängen, men ibland föredrar han lite avstånd.

Hur kommer katten vara första tiden efter flytt?

Toffee kommer förmodligen att behöva lite längre tid vid att vänja sig vid ett nytt hem och alla dess nya intryck, ljud och rum. Han vill ha ett lugnt hem, gärna där någon/några är hemma ofta så att han får sällskap.

Är jag katten för dig?

Om du har fastnat för Toffee och känner att du är rätt hem för honom är du välkommen att fylla i en intresseanmälan nedan. Ange då kattens namn i formuläret. Vi hör av oss så fort vi har behandlat din anmälan för att boka tid för hembesök.

Vill du hälsa på innan du bestämmer dig? Vi kan inte alltid garantera att ett besök går att ordna men i de allra flesta fall är våra stödhem öppna för att visa upp katterna. Säg till oss så hör vi med stödhemmet!