Lilly & Pixel

(Klicka på rutorna i högra hörnet för att bläddra bland bilder)

Omplacering – Lilly och Pixel

Lilly och Pixel är 5, respektive 4 år gamla och omplaceras i par. Katterna kan gärna få komma till ett hem där de får vistas ute, men kommer isåfall behöva leva som innekatter tills de vant sig vid sitt nya hem.

Såhär beskriver deras nuvarande familj de:
Lilly
Kastrerad hane (grå/vit bondkatt/ragdoll blandning) född juli 2016. Snäll och enkel i all hantering, är väldigt nyfiken och glad i livet. Har en positiv attityd och inställning som katt, undersöker allt nytt som kommer inom hans synvinkel och som inte är blyg för att visa vad han vill genom ögonkontakt och verbal kommunikation. En mycket speciell katt som inte går obemärkt förbi någon då han önskar mycket uppmärksamhet och kel, liksom att han gärna ibland vill vara ifred och få lugn och ro. Lilly trivs mycket bra i lugnt sällskap men där det inte är långt till lek och skratt. Han är väldigt lekfull och rolig, älskar att få bli borstad och gärna få ligga i knät. En mångsidig katt som alltid ger sina människor glädje och kärlek varje dag, en bättre katt kan man inte önska sig.

Lilly (liksom Pixel) är innekatter men som gärna skulle önska möjlighet till utevistelse (som de fått emellanåt vid boende på landstället). Om ej möjlighet till fri utevistelse i lugnare miljö så tar Lilly gärna promenader i koppel, likaså här där det är lugnt då han kan bli rädd ifall det är för mycket stök.

Lilly är årligen hos veterinären för koll och UA, försäkrad i Agria och en mycket välmående katt över lag. Något känslig mage (om foderbyte ska/behöver göras så behövs tid för övergång) men annars väldigt lättsam. Snäll och from att klippa klor på (man behöver givetvis vara bestämd som alltför oftast med katter) samt van bilåkare och har inga problem alls med att sova sig igenom en resa. Tycker mycket om höjder (har idag möjlighet till galoppträd med klös från golv till tak) och att få upp tempo i benen så att jaga och att låta bli jagas är en rolig aktivitet som han gärna är med på.

Pixel
Kastrerad hona (svart/vit bondkatt) född maj 2017. Omplacerad från katthem till mig när hon var 6 månader så varit i min ägo sedan november 2017. Tidigare vildkatt och fångades in tillsammans med en annan kattunge så har ett trauma med sig sedan tidigare där hon varit mycket ohanterad och rädd. Det har tagit tid att vinna hennes förtroende men idag är hon en helt fantastisk individ med ett otroligt stort hjärta som man inte kan annat än älska fullt ut. Hon har verkligen tagit vara på sin andra chans i livet och som vi också gjort genom att ge all kärlek man kan och så får man tillbaka lika mycket. Hon har tytt sig väldigt mycket till mig men ju mer människor hon träffat desto bättre har hon blivit, något även Lilly hjälpt henne med- att våga! Pixel är en supergullig katt som gärna kelar bredvid i soffa/säng, mycket på sina egna villkor. När man väl vinner hennes hjärta och hon förstår att man inte vill henne något illa så kommer hon att ge exakt lika mycket tillbaka som hon får. Pixel kommer att behöva tid på sig att acklimatisera sig men med Lilly kommer det att gå bra. Det är viktigt att hon får känna att hon har plats att röra sig på, kunna gå undan när hon behöver det likaså komma fram när hon vill. Här krävs det tålamod och mycket fysisk kärlek som man vågar ge även om hon ibland försöker trycka under soffan (som jag tror kan bli en första reaktion när hon väl kommer till ett nytt hem). Dock har Pixel utvecklats enormt på dessa snart 4 år som jag har haft henne och med tanke på det förtroende som hon känner för Lilly och att de kommer i par så kommer det säkert gå fort för henne att acklimatisera sig. Viktigt att komma ihåg är att katterna inte ska separeras då de så starkt (främst Pixel) behöver varandra. Är tanken att katterna ska ha möjlighet till friutevistelse tror jag det bästa är att hålla de inne ett par veckor innan ”dörren till frihet” öppnas så de lär känna sin nya familj. I alla fall för Pixel som kanske annars skulle kunna stänga av och sticka ifall något gör henne skrämd innan hon är bekväm i sitt nya hem.

Liksom Lilly så besöker Pixel veterinären årligen utan UA, är försäkrad i Agria och en riktigt fin kisse. Enkel att klippa klor på (man behöver givetvis vara tydlig och lugn), van bilåkare men kan ibland bli åksjuk varför man ska tänka på att ställa undan maten en stund innan resa. Har som längst (liksom Lilly) åkt bil i 3.5 h i streck. Har inga behov av att gå ute i koppel som sin ”bror” men fungerar säkert bra som utekatt efter att ha fått lära känna insidan av sitt nya hem till fullo. Pixel är en riktig hemmamyskatt och trivs mycket bra med det. Lek och bus är jätteskoj och kelar gärna tätt intill när hon väl lärt känna människan/orna som är i hennes närhet. Det går bra att klappa och gosa men för att hon ska komma riktigt nära så behöver hon själv få komma och att det är okej att det tar lite tid. Överlag så är hon väldigt okomplicerad, det enda hon behöver är Lilly, trygghet och massa kärlek för att kunna vara sig själv- den gulligaste kissen man kan önska sig!

Katter som adopteras från oss är vaccinerade, märkta och kastrerade (med undantag för kattungar). Alla katter har genomgått en veterinärkontroll innan adoption.

Intresseanmälan