Pippi & Prussiluskan

(Klicka på rutorna i högra hörnet för att bläddra bland bilder)

Pippi och Prussiluskan är redo att flytta till sitt nya gemensamma hem!

Finaste Pippi och Prussiluskan är nu redo för sitt för eviga hem.

Båda tjejerna är kastrerade, märkta och vaccinerade.

Såhär berättar stödhemmet:

Två härliga katter med mycket personlighet som skänkt mig mycket skratt genom sina upptåg och påhitt.

Pippi är en ungkatt och det märks i hennes lekfullhet. Pippi är till en början väldigt försiktig men när hon har betraktat på avstånd ett tag så tar nyfikenheten över och hennes sociala sida kommer fram med råge. Hon älskar att bli kliad bakom öronen och på rumpan och brukar sitta vid mitt skrivbord när jag jobbar och tigga om uppmärksamhet. Ger man henne lite tid är hon med andra ord perfekt sällskap. Pippi ÄLSKAR att leka. Laserpekaren är en stor favorit men lekpinnen är kul den med. Prussiluskan är en bra lekkamrat och kan aktivera henne när man själv inte hinner. Pippi är ingen katt som man har i knäet, det är så svårt att komma till ro när man är livlig, men hon är gärna med och ser vad som händer och är hon bekväm tigger hon gärna kli. Om nätterna när allt är lugnt och tyst har hon flera gånger somnat vid mina fötter i sängen. Hon vill så gärna vara med människor men ibland är det läskigt med plötsliga rörelser och nya röster. Pippi har skänkt mig så mycket skratt och glädje med sin stora personlighet och bus. Om hon får växa och mogna i ett hem som ger henne tid och utrymme att utvecklas så kommer hon bli en tillgiven kompanjon som älskar sin människa blint.

Om jag skulle beskriva Prussiluskan så skulle jag säga att hon ser ut som en barsk tant men är egentligen världens mysigaste bullmamma. Hon har en väldigt hög integritet och är självständig men oj vilken snäll katt hon är. Hon går med på väldigt mycket och är den som kryper upp i soffan med en om kvällarna medan man kollar på TV. Med det sagt kommer och går hon som hon vill. När hon vill vara ifred kan hon sitta under sängen i timmar för att sen spinnande stryka mot benet och vilja ha klappar. Om Pippi hela tiden vill vara med och se vad som händer är Prussiluskan nöjd att betrakta på bekvämt avstånd. Jag skulle vilja beskriva henne som analytisk snarare än rädd. Sin första tid här gömde hon sig mycket och betraktade och sen var det som att hon kom fram till att jag var okej för helt plötsligt var hon framme och jag fick klappa. Sen dess har hon tagit steg framåt varje dag och hjälpt mig att få fram Pippi också. Att leka tycker hon är kul, speciellt att jaga saker och att få springa. Prussiluskan är en katt som skulle uppskatta en jämn balans av aktivitet och lugn och i rätt hem tror jag hon kan bli en riktig knäkatt, om hon bestämmer sig för det.

Tjejerna vill flytta tillsammans! Båda två har funkat bra som innekatter men deras nya hem behöver erbjuda mycket aktiviteter, idealt sett någon typ av uteaktivitet som en innätad balkong t.ex men det är inget måste. Är det en barnfamilj behöver barnen vara lite äldre och medvetna om att det är katter som måste få komma till de!

Katter som adopteras från oss är vaccinerade, märkta och kastrerade (med undantag för kattungar). Alla katter har genomgått en veterinärkontroll innan adoption.

Intresseanmälan